Het recyclagepotentieel van pmd

pmd-slim-sorteren-info-overzicht
Keert uw bedrijfs-pmd binnenkort terug in de vorm van een teenslipper, scheermesje of wolkenkrabber?
Pmd-afval is geen restafval

Correct sorteren is dus goed voor iedereen, al is afval vermijden de beste optie. Houd uw pmd-afval liefst ver weg van de restafvalcontainer en verzamel het apart: een kleine tot middelgrote moeite voor een wereld van verschil.

 

Deze infokaart helpt u alvast op weg. Pmd kent nog heel wat zinvolle toepassingen. Door het correct te sorteren draagt uw bedrijf bij aan een gezonder milieu. Vragen of twijfels? Neem contact op met uw afvalophaler.

De 7 levens van pmd-afval

Naast de gebruikelijke comeback als verpakkingsmateriaal vormt plastic afval ook de basis van heel wat inventievere creaties. Zo keert het bijvoorbeeld terug in de vorm van teenslippers, warme slaapzakvulling, hippe smartphone-hoesjes en paraplu’s.

 

Ook de ‘m’ en ‘d’ in pmd zijn niet afgeschreven na gebruik in uw bedrijf. Metaalverpakkingen kunnen terugkeren als broodrooster, fietsonderdeel, scheermesje of zelfs als fundering voor een wolkenkrabber.

 

Drankkartons bestaan uit karton (75%), plastic (21%) en aluminium (4%): deze materialen worden eerst gescheiden voor verdere recyclage. De kartonpulp die hieruit komt is ideaal voor bijvoorbeeld toiletpapier, zakdoeken of enveloppen.

Bekijk de andere infokaarten

Wordt het houtafval van uw bedrijf straks een knappe nieuwe keukenkast of een karaktervolle vloer?

Lees meer over hout

Verwerken we uw papier- en kartonafval straks tot een notebook of toiletpapier? Of een knappe designerstoel?

Lees meer over papier