Het recyclagepotentieel van papier en karton

papier-slim-sorteren-overzicht
We kunnen vandaag geen krant openslaan zonder dat die van gerecycleerd papier is gemaakt. Producten uit gerecycleerd papier en karton maken steeds meer deel uit van ons leven. We worden daarin steeds creatiever, zelfs meubels komen op de markt. Draag met uw bedrijf uw steentje bij en bekijk hier onze infocard over het sorteren van papier en karton.
Papier en karton zijn geen restafval

Correct sorteren is dus goed voor iedereen, al is afval vermijden de beste optie. Sta even stil bij het tweede leven van uw papier- en kartonafval en zamel het apart in.

 

Deze infokaart helpt u alvast op weg. Denk na over het toekomstpotentieel van uw papier en karton en draag ook met uw bedrijf bij aan een gezonder milieu. Vragen of twijfels? Neem contact op met uw afvalophaler.

 

De 7 levens van papier en karton

Papier en karton circuleren in de meeste bedrijven in grote volumes. Gelukkig laten deze twee zich ook vlot recycleren tot nieuwe toepassingen. Zo worden uw bestelbonnen straks misschien toiletpapier of zakdoeken. Beter nog: hippe notebooks of tekenpapier voor de volgende generatie kunstenaars.

 

Karton keert na zijn shift op uw werkvloer mogelijk terug als verpakkingsmateriaal, maar het kan ook gekker: gerecycleerd karton is tegenwoordig erg populair bij meubeldesigners. In de juiste handen heeft uw kartonafval dus nog een mooie carrière voor de boeg als bureaustoel, boekenplank of lampenkap!

Bekijk de andere infokaarten

Keert uw bedrijfs-pmd binnenkort terug in de vorm van een teenslipper, scheermesje of wolkenkrabber?

Lees meer over pmd

Wordt het houtafval van uw bedrijf straks een knappe nieuwe keukenkast of een karaktervolle vloer?

Lees meer over hout