Het recyclagepotentieel van hout

hout-slim-sorteren-overzicht
In uw houten palletten of kisten schuilt misschien wel een knappe nieuwe keukenkast? Afhankelijk van de kwaliteit heeft uw houtafval nog heel wat in z’n mars. Draag met uw bedrijf uw steentje bij en bekijk hier onze infocard over het sorteren van hout.
Hout is vaak geen restafval

Correct sorteren is dus goed voor iedereen, al is afval vermijden de beste optie. Zamel uw houtresten apart in.

 

Deze infokaart helpt u alvast op weg. Denk na over het toekomstpotentieel van uw houtafval en draag ook met uw bedrijf bij aan een gezonder milieu.

 

Vragen of twijfels? Neem contact op met uw afvalophaler.

 

De 7 levens van houtafval

Palletten, kratten en ander houtafval zijn niet snel toe aan hun pensioen. Indien slim gesorteerd en gerecycleerd, keert dit ‘houtafval’ bijvoorbeeld terug in de gedaante van spaanplaat, karaktervolle vloeren of unieke designmeubelen.

 

Circuleren er in uw bedrijf beperkte volumes hout, dan is dit een kans voor uw bedrijf om de upcycling trend mee te ondersteunen. Geef hout een tweede leven en maak een hippe loungehoek van uw palletten, creëer een rustgevende groene hoek of maak een boekenkast van kratjes. Als u er even over nadenkt, vindt u talloze mogelijkheden om ook uw meubels opnieuw te gebruiken.

Bekijk de andere infokaarten

Keert uw bedrijfs-pmd binnenkort terug in de vorm van een teenslipper, scheermesje of wolkenkrabber?

Lees meer over pmd

Verwerken we uw papier- en kartonafval straks tot een notebook of toiletpapier? Of een knappe designerstoel?

Lees meer over papier